Wilde Roos

Heb je wel eens een bloemblaadje van een roos tussen je vingers gevoeld? Ze lijkt op het oog delicaat, maar is enorm veerkrachtig en sterk. Bovendien voelt ze zachter aan dan fluweel. Deze eigenschappen brengen de Roos en de Wilde Roos mee in onze liftende gezichtsolie.
 

De Wilde Roos heeft een subtiele, heerlijke geur. Deze rozensoort komt helaas nog zelden in de natuur voor, wij gebruiken Wilde Rozen die in het hooggebergte van India op ethische wijze worden geteeld. Na het oogsten van de rozenblaadjes wordt er via een eeuwenoud proces, met behulp van waterdamp, essentiële, etherische olie uit gedestilleerd. Daardoor bevat de olie de essentie, de levenskracht (chi) van de rozen.
 

Etherische olie uit de Wilde Roos is zeer rijk aan Omega 3 en 6 en Vitamine A. Dit zorgt voor een superkrachtige anti-aging werking. Zo wordt onder meer de veroudering van je huid vertraagd.
 

Daarnaast is de olie een natuurlijke bron van vitamine C. Dit herstelt de fijne lijntjes in de huid en verbetert de hydratatie. Wilde Rozenolie stimuleert bovendien de aanmaak van collageen in je huid. Daardoor voelt je huid zacht, veerkrachtig en jong – als een rozenblaadje!
 

Wilde Rozenolie biedt nog een bijzonder, herstellend effect bij pigmentatiestoornissen. Ouderdomsvlekken worden bijvoorbeeld minder en nieuwe vlekken komen trager op. Ook is Wilde Rozenolie een krachtige hulp bij het verminderen van littekens.

Cactusvijg

Cactusvijgolie is een geheim schoonheids-elixer: het is de meest krachtige anti-rimpel olie die er bestaat – en daarnaast vermindert de olie littekens en vervaagt het wallen onder je ogen.
 

De vrucht van de cactus is een weldaad en een heerlijk geschenk voor de huid. Allereerst fleurt de huid op, en herstelt het de elasticiteit, door het hoge gehalte aan Vitamine E en Vitamine K. De olie is ook een echte antioxidant die de celveroudering tegengaat.
 

Daarnaast voedt en herstelt het de huid door de hoge concentratie (60,5%) linolzuur, een essentieel omega-6-vetzuur. Cactusvijgolie vermindert de diepte van rimpels, en helpt nieuwe rimpels voorkomen. De olie is ook zeer rijk aan Vitamine C en natuurlijke sterolen. Sterolen beschermen de huid, remmen ontstekingen, verminderen jeuk en herstellen de natuurlijke barrière van de huid.

Door de samenstelling voelt de olie licht aan en trekt het direct in de huid, waardoor het ideaal is voor alle huidtypes.

Onze cactusvijgolie wordt op biologische wijze geteeld in Syrië. De boeren gebruiken een specifieke manier van wieden, en andere natuurlijke methoden om de cactusplanten te beschermen. Ze gebruiken dus geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Onze cactusolie heeft zelfs
het ECOCERT-keurmerk voor de productie van de cactusvijgen.

Na het oogsten worden de cactuszaden uit de vijgen gehaald, en vervolgens wordt daar de olie uit geperst. Het betreft dus een koude persing – de olie blijft zijn volledige werking behouden doordat het niet wordt verhit of geraffineerd.

Let op: er bestaat ook synthetische cactusolie, en cactusolie die is aangelengd met goedkopere oliën. Deze oliën hebben een veel lagere werkzaamheid.

ECOCERT6-289x300.jpeg

Onze cactusvijgolie is gecertificeerd met het Ecocert Keurmerk voor biologisch geproduceerde cosmetica.